Más artículos
HOE STAAT HET MET DE BEKKERTJES IN SPANJE?

HOE STAAT HET MET DE BEKKERTJES IN SPANJE?

Hoe staat het met de Bekkertjes in Spanje?

Tijd voor een update vanuit het prachtige en zonnige Spanje!

De afgelopen weken zijn spannend geweest. Zenuwslopend soms. Van een akkoord, weer terug naar nog meer papieren, documenten en formulieren voor zowel financiën en legaliteit.

Tijden van wachten kan je maar beter opvullen met leuke dingen doen, dus dat hebben we gedaan en wat is de omgeving van Coín prachtig! We hebben fantastische landschappen, stranden, wandelpaden, steden en stukjes historie gezien die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en waar we jullie meer over gaan vertellen tijdens de blogs en als jullie bij ons komen logeren. Want....
 

Strand in Marbella. Wat een rust! 25 minuten van onze finca vandaan.
Barranco blanco wandelroute, 10 minuten van onze finca vandaan.
Het is gelukt! We hebben een deal en kunnen jullie super, super trots en blij vertellen dat wij onze eigen "Finca" definitief gekocht hebben! En het hele verhaal is zelfs inmiddels zo legaal als maar kan in Spanje😃.
Het ging echter niet zonder slag of stoot. Continu hebben we bij moeten sturen in plannen en dinero... het leek soms toch een zo gevreesd “ik-vertrekje” te gaan worden door extra investeringen die gedaan zouden moeten worden en alle voorwaarden die gesteld werden waar we niet aan konden of wilden voldoen. Gelukkig hebben we vaak genoeg naar " ik-vertrek" gekeken om te weten dat geduld en hele schone zaak is en je zeker de moed niet op moet geven. Toegegeven, we zijn blij met onze stalen zenuwen, aanpassingsvermogen en vertrouwen in onze plannen, avonturen en elkaar!
Naast alle gezelligheid is er natuurlijk ook gewerkt in de tussentijd. De website is zo goed als af, het boekingssysteem geregeld (zodra er geboekt kan worden, horen jullie dat uiteraard) en we hebben al heel wat bezoekjes aan bouwmarkten en winkels afgelegd.
 
Website www.fincalalibertad.com is in aanbouw. Binnenkort meer nieuws.
Alles uiteraard onder de goedkeurende blik van Jip. Die kleine meid doet het overigens fantastisch hier! Natuurlijk moest ze, zoals wij allemaal, een beetje, wennen de eerste dagen en mist ze (net als ons) familie en vrienden. Inmiddels geniet ze volop van het buitenleven, roept een paar keer per dag " lekker weertje hè!" en is ze op ontdekkingstocht naar alle gekke beestjes die hier wonen.  De uitjes naar het strand, de speeltuin en boodschappen doen zijn favoriet bij Jip en we hebben gemerkt dat voor het opdoen van onze sociale contacten een guapa chica met pelo rubio heel handig is (en wij hebben er twee, wat een geluk😉). Tijdens een van de uitjes in de speeltuin kwam Suzan aan de praat met een moeder van de andere kindjes. Uiteraard in het steenkolen Spaans, maar heej: het lukte! Bleek de moeder een juf op een lagere school in Coín. Heeeeeel handig om even wat navraag te doen en het eerste contact was gelegd. 
.
Ondanks dat het water nog een beetje koud is, toch lekker spetteren!
Maar wat hebben we nu eigenlijk gekocht????
Een stuk grond met daarop 4 casita’s (met elk twee slaapkamers, een badkamer, een keukentje en een eigen terras om lekker te eten en wijntjes/biertjes te drinken), een zwembad en even verderop, boven op de berg met uitzicht op de casita’s een huis waar we zelf gaan wonen. Als ik het zo opschrijf voelt het als enorme luxe en dat is het natuurlijk ook. We prijzen ons rijk dat we dit kunnen en mogen doen. Aan zowel de casita’s als het eigen huis zijn natuurlijk nog wat aanpassingen nodig. Er moet nog wel iets gedaan worden om het om te toveren tot een prachtig vakantieoord.. Dat gaan we de komende tijd verder vormgeven en daarvan houden we jullie uiteraard op de hoogte. Vanaf juli hopen we gasten te kunnen ontvangen.
In het midden de Casita's en rechts boven ga je naar ons huis.
Nu alles rond is, hebben we gisteren ook een afspraak gehad met de huidige eigenaar van onze Finca. 
Het was een hartverwarmend welkom en we hebben van 11 tot 15.30 uur van alles besproken en natuurlijk ook alles nog een keer gezien. Het is fijn dat de huidige eigenaar heel erg bereid is om ons zaken uitgebreid uit te leggen en ons te laten delen in het netwerk van " handige Harry's" dat hij in de afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd. Want laten we eerlijk zijn: we kunnen veel zelf, maar het rijden met allerlei graafmachines, werken met exotische planten en onderhouden van een sceptic tank en waterreservoir zijn (nog) niet onze specialiteiten. We hopen begin mei de sleutels te krijgen (jaja, er moeten nog meer papieren geregeld worden), maar tot die tijd kunnen we wanneer we willen gaan meten en onkruid wieden. Hoe fijn is dat! 
De Casita's! Nog wel wat werk te doen...
Het zwembad! Ook nog wat werk te doen..
Schrijf je hier in voor onze Blog
Als laatste voor nu, maar misschien niet onbelangrijk: 
Deze blog plaatsen we op Facebook en wordt daarnaast via onze mailinglist verspreid, dus wil je niets van ons missen en heb je je nog niet aangemeld, stuur ons dan een privé bericht via whats app, Facebook of mail (info@fincalalibertad.com) en we zetten je op de lijst. Op deze link klikken om je in te schrijven kan ook!
Hoogste tijd dus om de naam van onze Finca te onthullen zodat jullie ons niet als spam gaan zien. Digitaal tromgeroffel.......trrrrrrrrr: "Finca la Libertad" is de naam van ons prachtige paradijs. " la libertad" betekent vrijheid en dat is wat je bij ons in alle opzichten zal gaan ervaren: alles kan en niets moet! We kunnen niet wachten om aan onze altijd gedroomde baan als: bouwvakker, tuinman/vrouw, schoonmaker, alleskunner, poolboy/girl en entertainment team te beginnen.  

De plaatjes maken ons verhaal compleet. Natuurlijk is er nog veel werk, maar we hebben gisteren al volop genoten van het uitzicht en de prachtige plek die het nu al is! 
 
Tot snel!
Un saludo!
 
Hans, Suzan en Jip

Este es nuestro propio sitio web al mejor precio. Haga clic aquí para ver nuestros alojamientos o haznos una pregunta personalmente. O sigue leyendo con , o ve a la vista general de todos los artículos.

Publicado 11-04-2021 / Copyright © Finca La Libertad