More articles
Rinkelende sleutels!

Rinkelende sleutels!

Rinkelende sleutels!

Afgelopen maandag was het moment dan echt daar!
Nadat de overdracht nogmaals werd uitgesteld van 6 mei naar 10 mei, (ach ja, hadden we nog een paar extra dagen om ons te verheugen op de sleuteloverdracht) zijn we op 10 mei om 10 uur toch echt op het notariskantoor beland.
De afspraak startte met het doornemen van de documenten samen met onze advocaat waarbij er, in het te serieuze notariskantoor, zelfs nog tijd voor een grapje was. Hij (de advocaat) keek toch maar even om het hoekje of niemand hem gehoord had toen hij een voorstel deed om een gun op het hoofd van vorige eigenaar te zetten als hij de belastingen van dit jaar niet zou betalen. Dat zou natuurlijk wel wat extra’s kosten:).
Zover zal het niet komen aangezien het juist uitermate fijn was om samen met Herman (de inmiddels oude eigenaar van onze finca) te zijn en de sleuteloverdracht te kunnen doen. Na nog enkele mooie woorden van Herman was het dan zover!

Aan de slag zou je zeggen. Uuuuhhhhh nee, toch niet. Helaas was de gestoria van de bank vergeten onze bankpassen mee te nemen naar de afspraak waardoor we nog een extra ritje mochten maken naar Estepona (45 minuten heen en 45 minuten terug) om onze passen op te halen. Och ja, we raken inmiddels gewend aan wat extra omwegen in Spanje.
 

De datum van de sleuteloverdracht was tevens onze laatste dag in het huurhuis. Na de overdracht zijn we dus snel naar huis gereden om alle spullen op te halen, in te laden en uit te laden in ons nieuwe huis. En wat zijn we blij dat zoonlief Jorno er is! Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor zijn spierballen, hulp in en om huis en als oppas voor Jip! Nu dus wel: aan de slag!
En dat is ook nodig. Er is veel werk: opknappen van het zwembad en omgeving, schilderen van de casita’s, aanleggen van aircosysteem (want “ lekker weertje” is het nu al!), opnieuw inrichten van de casita’s en maaien van het onkruid…..heel veel onkruid….
 
Gelukkig hebben we een daarvoor een fantastische bosmaaier gekocht. Hij stond al weken in de woonkamer te prijken in ons huurhuis en eindelijk kon hij dan worden uitgepakt en in elkaar gezet om ons eigen tuintje van bijna 3 hectare alvast bewoonbaar te maken. Vol goede moed ging Hans aan de slag. Welgeteld voor 5 minuten…Daarna moest de ducttape gehaald worden om een kapot stuk weer vast te zetten. Ok, hij deed het weer. Dit keer voor  20 minuten en toen was de mooie bosmaaier, waar we weken bij hebben zitten kwijlen, KAPOT! Oftewel zoals ze hier zeggen: ROTO. Gelukkig is ons budget eindeloos en hebben we naast veel olijfbomen ook geldbomen hier staan. Althans, dat denken de Spanjaarden. Helaas. We hebben nog hoop dat “Opa Chickie” maandag de overleden bosmaaier weer nieuw leven in kan blazen, maar heel veel hoop is er eerlijk gezegd niet.
.

 
Om onze teleurstelling te verwerken zijn we maar lekker op het terras gaan zitten met een biertje en sangria. Erg gezellig en voor 10 euro hebben we veel lol gehad met z’n 4-en. Zeker ook omdat we maar niet begrepen waarom de parkeerautomaat het niet deed….we gooiden er toch genoeg munten in? Teveel blijkbaar….maximale inleg: 0,70 euro, en dat voor 4 uur parkeren in Malaga. Tja, het is geen Amsterdam zullen we maar zeggen.
Daarna zijn we vol goede moed weer aan de slag gegaan met het uitpakken en inruimen van spullen in onze Casa madera (houten huis). We hebben er al een gezellig plekje van gemaakt, met ook mooie herinneringen aan de muren van onze familie en vrienden.
 
Na al het geklets zullen jullie ook benieuwd zijn naar wat we nou eigenlijk gekocht hebben. De foto’s hieronder geven een kort beeld van hoe het nu is. We zullen natuurlijk na onze verbouwing de voor- en na foto’s delen.
Ons eigen huis boven op de berg
Zoals je ziet: er is veel werk, maar we hebben ontzettend veel zin om nu echt te gaan beginnen! Vandaag is onze eerste, echte klusdag. Er zullen er nog veel volgen.
De komende weken met familie! Ja!!!!! De komst van Jorno was al een feestje en het feest wordt nog groter. De komende weken gaan er een hoop familie leden langs komen! Voor de gezelligheid, maar we zullen ze ook lekker aan het werk zetten! 1 juli moet alles klaar zijn en we hopen dan ook velen van jullie te mogen verwelkomen vanaf dan. Het lijkt erop dat reizen naar Spanje weer mogelijk wordt aangezien het aantal besmettingen hier al een hele tijd flink terugloopt en het vaccineren goed gaat.

Het boeken van 1 van onze Casita’s kan inmiddels via onze website: www.fincalalibertad.com. Als we 1 appartement af hebben, zullen we foto’s plaatsen en tot die tijd mogen jullie erop vertrouwen dat we er een heel mooi sfeervol en gezellig plekje van gaan maken. Natuurlijk zijn we, zeker in deze tijd, blij met alle boekingen die binnenkomen, dus neem een kijkje op de website en boek een mooie Casita.
 
Om 1 juli ook echt klaar te kunnen zijn, gaan we snel weer aan de slag. We houden jullie op de hoogte!
 
Un saludo,
 
Hans, Suzan, Jip en Jorno

 
 
Boek nu via deze link!
Schrijf je hier in voor onze Blog
Facebook Finca La Libertad
Website Finca La Libertad

This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question. Or read on with , or go to the overview of all articles.

Published 27-05-2021 / Copyright © Finca La Libertad